Friday, May 20, 2011

Ucapan Pengerusi PSSCUH KUIS

Alhamdulillah semster baru telah pun bermula. Tahniah kepada para pelajar yang mendapat keputusan yang cemerlang di semester yang lepas. Bagi yang tidak cemerlang, diharapkan agar tidak berputus asa dan terus berusaha supaya mendapat keputusan yang cemerlang di semster ini.

Kepada ahli Kokurikulum Silat Cekak Ustaz Hanafi, tahniah kepada yang telah lulus, dan kepada yang tidak lulus, berjumpa lagi kita di semester ini =) Bagi yang lulus, kami menyarankan agar kamu semua dapat menghabiskan silibus yang telah disusun di dalam Silat Cekak Ustaz Hanafi ini. Ini adalah kerana amatlah rugi bagi sesiapa yang hanya belajar separuh jalan, umpama sebuah rumah yang telah separuh siap,tetapi ditinggalkan begitu sahaja.

Banyak lagi ilmu yang boleh kita perolehi semasa dalam proses kita menghabiskan silibus Silat Cekak Usaz Hanafi ini. Bak kata orang tua-tua, kemanisan sesuatu itu akan kita kecapi bila kita sampai ke penghujung jalan. Bukan di awal atau di tengah-tengah perjalanan. Semoga kita semua sama-sama memperolehi kemanisan dan keunikan yang ada di dalam Silat Cekak Ustaz Hanafi ini.

Harapan saya agar lebih ramai ahli Kokurikulum Silat cekak Ustaz Hanafi KUIS dapat menamatkan pelajaran dalam silat ini dan seterusnya mengembangkan seni budaya pusaka kita yang semakin lama semakin dilupakan oleh anak bangsa kita sendiri. Siapa lagi yang patut memartabatkan seni budaya Melayu kalau bukan orang Melayu sendiri.


.:: Pengerusi PSSCUH KUIS 2011 ::.

No comments:

Post a Comment

back to top